Etkileyici Bir Kuruyemiş Dükkanı Dizaynı Nasıl Olmalı?

Kuruyemiş sektörü dünyada ve ülkemizde son sürat bir şekilde gelişirken tabii ki bazı yeni standartlarını da beraberinde getiriyor. Kuruyemişlerin insan sağlığına olan faydalarının günden güne ortaya çıkması, e – ticaretin gelişmesi ve genel olarak kazançlı bir yatırım olması pek çok girişimcinin dikkatini çekmiyor değil.

Özellikle online kuruyemiş siparişi sistemlerinin de üretici ile tüketici arasındaki ilişkileri değiştirmesi, hızlı bir hale sokması kalite arayışının da artmasına vesile oluyor. Zira bir kuruyemiş tüketicisi artık sokağa çıkmadan, internet üzerinden de alıverişini yapabiliyor. Gelgelelim tüm bu yeniliklerin yanında alıcının göz zevkine hitap etmesi gereken kuruyemiş dükkanı dizaynı da önemini her geçen gün daha da fazla koruyor.

Dükkan tasarımında değişikliğe gitmek isteyen ya da yeni bir kuruyemiş dükkanı açmak için kollarını sıvayanlar bu yazı tam da size göre! Müşterinizin, işletmenize attığı ilk adımla beraber hakkınızdaki ve dükkanınızdaki izlenimler de başlamış oluyor. Peki bu gerçeği göz önüne alırsak iyi bir kuruyemiş dükkanı dizaynı nasıl olmalıdır? Tasarımda kendimize nasıl bir ölçüyü esas almalıyız? İşte altında değerinde kuruyemiş dükkanı dizaynı önerileri!

1. Dekorasyonda önemli bir parça: Ahşap

Tasarım ve dekorasyon alanındaki önemli temalardan biri, ahşap malzeme kullanımıdır. Özellikle antik, yerel atmosfere sahip bir dükkan diğerlerinden ayrılarak ilgi odağı olma konusunda iddialı hale gelir. Zira otantik bir görünüm mekan neresi olursa olsun iç tasarımın en gözde seçeneklerinden biridir. Bu bakımdan böylesi bir dekorasyona sahip olmak için ahşap kullanmak yararlı 

ahşap kuruyemiş dükkanı dizaynı

Ahşap malzemenin kendi içindeki faydalarına da bir bakalım:

  • Bir kuruyemiş dükkanı dizaynı için ahşabın son derece kullanışlı olduğu bir sır değildir. Bunun yanı sıra odun ürünleri diğer yapı malzemelerine göre çevre için daha zararsızdır.
  • Ahşap malzemeler daha az enerjiye ihtiyaç duyar. Hava ve su kirliliğine olan etkileri diğer malzeme türlerine göre daha azdır.
  • Ahşap yapı malzemeleri yangından korunmak için ispat edilmiş bir sicile sahiptir.
  • Hafifliği ve kolayca işlenebilir oluşu da tasarımda kolaylık sağlar.
  • Bu alanda yapılan yerli ve yabancı araştırmalar ahşabın psikolojiye de iyi geldiğini ortaya çıkarmıştır. Ahşap dekorasyonun olduğu bir yerde çalışanların daha üretken ve daha az stresli oldukları, öğrencilerin daha iyi öğrendikleri, hatta hastaların daha hızlı iyileştikleri de biliniyor.

Bir kuruyemiş dükkanı dizaynı için ahşabı seçmenize işte sayısız sebep! Özetlemek gerekirse; ahşap yapı malzemeleri hem yangın gibi bir faciaya karşı korunaklı hem çevresel açıdan daha az zarar verici hem de insan ruh haline daha çok hitap eden ürünlerdir.

2. Duvar Tipi Isıtmalı Kuruyemiş Reyonu

Bu ürünün yeni modelleri de son zamanlarda oldukça revaçta. Duvara dayalı, ısıtmalı ve sürgülü kuruyemiş reyonları özellikle dar alana sahip dükkanların işine epey yarıyor. Müşteriye düşen alanı rahatlatmak ve genişletmek isteyen işletme sahiplerinin tercih edebileceği bir ürün. Önden çalışma şekli ile hizmet veren duvar tipi ısıtmalı kuruyemiş reyonları, büyük metrekarelerde olmayan bir dükkan için son derece ideal.

3. Kuruyemiş Dükkanı Dizaynı Teşhir Reyonları

kuruyemiş dükkanı dizaynı reyonları

yi bir kuruyemiş dükkanı dizaynı için emin olduğunu ve sık tüketilen kuruyemişlerinizin de göz önünde olması çok önemli. Pastanelerden fırınlara kadar çok çeşitli yerlerde kullanılan teşhir reyonları bir kuruyemiş işletmecisinin de olmazsa olmazları arasında. Ürün yelpazesine ve revaçta olan yemişlere göre bu teşhir reyonlarında ürünlerinizi sergileyebilir ve alıcıya sunabilirsiniz.

4. Lokum Tezgahı

Ülkemizin geleneksel gıdalarından biri olan lokum her mevsim ve her şartta keyifle tükettiğimiz bir besindir. Bilhassa bayram, düğün gibi özel günlerde sofrada olacaklar listesinde de mutlaka görürüz. Lokum adeta vazgeçilmez yiyeceklerimizden biridir.

Bir kuruyemiş dükkanı dizaynı diyorsak ve lokumlara da ağırlık verecekseniz mutlaka lokum tezgahınızın da olması gerekir. Bu sayede ürünü kuruyemiş ve diğer gıdalarla bir arada değil, ayrı ve özel bir alanda sergilemeniz seçici açısından da bir rahatlık kaynağı olur. Bu tezgahlar arasında tek katlı, çift katlı ve mermerli lokum tezgahları en sık tercih edilen malzemeler arasındadır.

5. Dekoratif raflar

Dükkan tasarımınızdaki en şık unsurlardan birinde sıra. Dekoratif raflar bilindiği üzere hemen bütün ürünlerinizi sergilemenize olanak sağlar. Çeşitliliğinizle doğru orantılı olarak alacağınız fazlaca dekoratif raf kuruyemişlerinizin göz önünde olması ve tanıtması bakımından size de müşterilerinize de kolaylık sağlar. Ayrıca eski bir gelenek olan; ‘’tatmadan alma’’ anlayışını da dekoratif raflar sayesinde sürdürebilir, alıcılarınızla samimi bir iletişim sağlayabilirsiniz.

Tüm bunların üstüne bir de hijyenik malzemelerinizin de doğru ve kullanışlı bir alanda bulundurulmasıyla bir kuruyemiş dükkanı dizaynı için gerekli şeyleri öğrenmiş sayılırız. Tüm maddeleri birkaç cümle içerisine toplayacak olursak; ahşap malzemelerin çok yönlü avantajlar sağladığını artık biliyoruz.

Bir kahve değirmeni, öğütücü ile de dükkanınıza bir özgünlük katmanız işten bile değil. Eğer ki dar bir alanda çalışıyorsanız yapacağınız en iyi şey duvara dayanabilen kuruyemiş reyonlarına sahip olmak. Bu hem sizin gözünüzden bir şey kaçmamasına imkan tanır hem de müşterilerinizin rahatlıkla alışveriş yapabileceği bir ortam sağlamış olursunuz. Haydi hayırlı olsun!

6. Kuruyemiş Dükkanı Dizaynında Kahve değirmeni

Bir kuruyemiş dükkanı dizaynı için kimi zaman olmazsa olmaz bir ürünle devam edelim. Her şeyden önce dükkanınızda bir kahve değirmeninin bulunması görsel bir şenlik anlamına geliyor.

Çekirdek durumundaki kahveyi öğütmeye yarayan kahve değirmeninin el ya da elektrik ile işlediği iki farklı türü var. Tezgahınız güzel bir yerine koyabilir ve kahvenin öğütülmesini izleyebilirsiniz. Çoğu kahve tutkunun hemen dikkatini çekeceği gibi, sizi de görünüm olarak bir prestij sağlar.

Yorum yap

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenir.

Popüler Ürünler

altın çilek kurusu 5kgaltın çilek kurusu
Altın Çilek
İndirimli fiyat2.010,00 ₺ + KDV(%1)
ananas kurusu 5kgananas kurusu
Ananas Kurusu
İndirimli fiyat870,00 ₺ + KDV(%1)
Antep Fıstık Draje - Sütlü ÇikolatalıAntep fıstıklı sütlü draje
Antep Fıstık Draje - Sütlü Çikolatalı
İndirimli fiyat1.815,00 ₺ + KDV(%1)