Kuruyemişlerin en hası olan kabak çekirdeği, besleyici özelliği ve enfes lezzeti sayesinde günün her anı sohbet anlarına dahil olmayı başarıyor. Çoğu kez kavrulmuş hazır haliyle alıp tükettiğimiz kabak çekirdeğini, bu kez en saf halinden kavruluşuna kadar anlatmak istiyoruz.
Eğer siz de çekirdeğinizi kendiniz kavurmak ve daha doğal bir tat yakalamak istiyorsanız kabak çekirdeği kavurma yöntemleri tam size göre. ”Kabak çekirdeği nasıl kavrulur?” diyorsanız yazımızın devamından bu sorunuzun cevabını bulabilirsiniz.
Önce Kurutma İşlemini Gerçekleştirin
Eğer kabak çekirdeğini yemeye hazır hale getirmek istiyorsanız öncelikle kurutma işlemini de bilmeniz gerekiyor. Bal kabağı içerisinden çekirdekleri kendiniz ayıklayabilir veya çiğ çekirdek satın alabilirsiniz. Ancak kabaktan kendiniz seçecekseniz bazı önemli noktalara dikkat etmekte fayda var.
- Öncelikle büyük bal kabağınızı alın ve üst kısmını kesin.
- Kaşık yardımı ile tüm çekirdekleri içerisinden çıkartın.
- Çekirdeklerinizi bol ılık su ile güzelce yıkayın.
- Kağıt havlu üzerine tüm çekirdeklerinizi koyun ve güzelce kurulanmasını sağlayın.
- Ardından da tüm çekirdekleri fırın tepsisi üzerine ekleyin ve her iki tarafını da eşit olarak kurutmaya çalışın.
Kabak çekirdeği Nasıl Kavrulur?
Çekirdeklerinizi kuruttuktan sonra kavurma işlemine geçtiğinizde tamamen kendi damak zevkinizi düşünmelisiniz. Çünkü bu aşamadan sonra çekirdeklerinizi ister sade şekilde kavurabilir isterseniz de farklı yağ ve baharatlarla harmanlayabilirsiniz.
Örneğin: Tuz döktükten sonra tereyağı ve kanola yağı ile lezzetini bir tık daha artırmaya yardım edebilirsiniz. Ayrıca karabiber, sarımsak tozu, nane ve kekik gibi bazı baharatlar da daha eşsiz tatlar yakalamanızı destekliyor. Soya sosu, Hindistan cevizi, tarçın ve ceviz ise kabak çekirdeklerinizde kullanabileceğiniz diğer sos malzemelerinden birkaçı. ”Kabak çekirdeği nasıl kavrulur?” sorusunu cevapladığımıza göre artık dikkat edeceğimiz püf noktalara geçebiliriz.
Kabak Çekirdeği Kavururken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Bal kabağının içerisinden çıkarttığınız çekirdeklerinizi tuzlu suda bir süre bekletmeyi unutmayın. Tuzlu su, çekirdeklerin enzim inhibitörlerini uzaklaştırarak midede yanma şikayeti oluşmasına engel oluyor. Ayrıca çekirdeklerin lezzetini artırarak vitamin üretimini de olumlu yönde etkiliyor.
- Tohumlarınızı, sosla birleştirdikten sonra mutlaka birbirinden ayırın. Aksi taktirde fırınlandığı zaman üst üste yapışarak pişebilir.
- Çekirdeklerinizi soğuduktan sonra tüketmeye de dikkat etmelisiniz. Sıcak çekirdek cildinize veya dilinize olası zarar verebilir.
Siz de toptan olarak kavrulmuş kabak çekirdeği ve çeşitli lezzetli kuruyemişlerin keyfine Kuruyemiş Borsası ayrıcalığı ile ulaşmak için sitemizden sipariş verebilir, gramajı daha düşük olan siparişleriniz için Hacıbaba Kuruyemiş’i ziyaret edebilirsiniz.
1 yorum
Fatma Sulak
güzel yazı ama görseller desteklermisiniz. yazılardan sonra resimler olsa daha iyi olur